20 Mart 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Çok bilinen bir yemek ama ben yine de tarifini vermek istedim. Çünkü bazen ben de unutuyorum malzemelerin miktarlarını ve oranları. Hatırlamam için iyi olacak buraya yazmak.

Gerekli malzemeler:

  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 6 adet pırasa
  • 1/3 bardak pirinç
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1/2 bardak su
  • Biraz limon suyu
Yapılışı: Soyup rendelediğimiz soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Pırasalarımızı yıkayıp temizliyoruz. Sonra halka halka doğradığımız havucumuzu ve pırasalarımızı da tavaya ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte karışımı kavurmaya devam ediyoruz. Havuç ve pırasa buharla 15-20 dakika kadar pişiyor. Sonra ayıklayıp temizlediğimiz pirinci, suyu ve limonu ekleyip kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinç ve limon miktarı isteğe göre ayarlanabilir. Eşim çok pirinçli sevmediği için ben az kullanmaya dikkat ediyorum. Afiyet olsun...

4 yorum:

Sinem Keleş dedi ki...

Canım ne güzel sizin evde pırasa pişiyor demek ki! Ben çok sevmesem de yenilebilir gözüyle bakıyorum, ama malum sevmeyenler olunca tek kendim için de pişirmiyorum, oh canıma minnet:)

GANNE dedi ki...

Sinemciğim,
valla biz ikimiz de severek yiyiyoruz pırasayı. :)
Sen de yap arada kendine bol ekşili ...

Minik Kus dedi ki...

Mmmmm nefis olmustur eminim. Pirasa benim en sevdigim yemek. Bazen resmen pirasa aseriyorum. Su an buzdolabimda benim onlarla ilgilenmemi bekleyen pirasalarim var. Hemen yapicam ben de ama ben pirinc koymuyorum ve sicak yemeyi seviyorum. Insallah pisirince ben de fotosunu koyarim :) Ellerine saglik Ganne'm.

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum,
ben de çok seviyorum pırasayı. Pirinçsiz yaparım ben de genelde. Pirinçlisinden canım çekti bu sefer. Sen de en kısa zamanda ilgilen pırasalarınla. Afiyetle ye. :)