6 Mart 2007 Salı

ŞENOBA TARZI ISPANAK


Öncelikle "Şenoba" da neresi diyenler olabilir. Bu konuya açıklık getireyim. Şenoba canım kocacığımın askerlik yaptığı Şırnak'ın bir beldesi. Bu yemeği rütbelilere yemek yapan askerler yapmış. Canım da çok beğenmiş ve askerden gelir gelmez bu yemeği yaptırdı bana. :) O gunden beri favori yemeklerimiz arasında. Hem hafif hem de cok lezzetli. Gelelim tarifine.

Malzemeler:

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kaşık salça
  • 6-7 kaşık yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayıp temizliyoruz. Elimizle küçük parçalara böldüğümüz ıspanakları hic su koymadan hafif ateşte 5-10 dakika pişiriyoruz. Soğanımızı rendeleyip yağda kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve haslanmıs ıspanaklarımızı suyunu süzerek ilave ediyoruz. 15-20 dakika kadar ıspanaklarımızı kavuruyoruz.

Üzerinin sosu icin yoğurdu sarımsakla karıştırıyoruz. Bir tavada çok az zeytinyağı ve biraz salçayı kavuruyoruz. Ve yemeğimizi fotoğrafta görüldüğü gibi servis ediyoruz.

Kolay ve kısa sürede hazırlanan bir yemek, tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Mmmmm nefis gorunuyor. Ispanak favorilerim arasindadir. Malum et yemeyen insanlarin secenekleri pek de fazla sayilmaz :) Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Fadime cim..
Sabah ilk is bi bakayim dedim siteye degisiklik var mi diye.. Yeni bir tarif gorunce mutlu oldum:)
Selma

GANNE dedi ki...

Guzel pisilerim,
teşekkür ederim. Birgün deneyin mutlaka. Seveceksiniz.
:)