14 Mart 2007 Çarşamba

SOSLU TAVUK KANATLARI


Bu akşamki menüde soslu tavuk kanatları, bulgur pilavı ve cacık vardı.

Tavuk kanatlarını yerken eşim parmaklarını yedi desem yalan olmaz. :) Hafif ve lezzetli bir yemek. Tavsiye ederim.

Öncelikle tavuk kanatlarımızı 1 fincan yağ, karabiber, kimyon, kuru nane, kekik, kırmızı biber ile karıştırıyoruz. Patatesleri de soyup dört parçaya ayırıp aynı karışımda karıştırıyoruz. Sonra bütün karışımı üstteki resimde görüldüğü gibi teflon tavaya sıralıyoruz. Tavanın kapağını kapatıp buharla patates ve kanatların yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz. Tavaya hiç yağ koymuyoruz. Sosun içindeki yağ yeterli. Zaten yemek bu nedenle çok hafif oluyor. Sonra kapağı açıyoruz, böylelikle patates ve tavuklar kızarıyor. Yemeğimiz hazır.


Yandaki resimdeki gibi servis ediyoruz. Yanında cacıkla afiyetle yiyiyoruz. :)

6 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

super fadikcim ellerine saglik..
Bende denemek istiyorum

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Ah ellerinize sağlık. çok güzel görünüyorlar.
Ben de böyle güzel dekorlu ev fotoğraflarına pek meraklıyım.:)
Şu sizin yanda görünen mutfak resmine büyük olarak nasıl ulaşabilirim?:)

GANNE dedi ki...

Calimero, sen de dene en kısa zamanda. :)
Yağmur Damlası, sitemde seni görmek ve yorumunu okumak çok güzel. Teşekkur ederim. Ben o fotografı microsoft'un power point'e koyabileceğimiz resimler listesinden almıştım. Sana ben onu mail atayım. İstediğin büyüklükte midir bilmem ama. :)
Sitende bulduğum hotmail adresine gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık,tarif ve resimler çok hoş...eminim lezzeti de güzeldir...Selam ve sevgiler....

Sinem Keleş dedi ki...

Fadikcim, ellerine sağlık; çok iştah açıcı bir menü olmuş. Ben de baharat soslu patatese bayılıyorum, iyi ki hatırlattın:)

GANNE dedi ki...

Serin mavi ve Sinem çok teşekkur ederim yorumlarınız için.
Sinemciğim tam senlik o zaman bu yemek, dene en kısa zamanda.
:)