- 2 adet büyük boy levrek
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Biraz yağ
Yapılışı: Temizlenmiş levreklerimizi güzelce yıkıyoruz. Fırın tepsimize alimünyum folyo yayıyoruz. Balıklarımızı fırça ile hafif yağlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerini halka halka dilimlenmiş soğan, domates ve limonlarımızle süslüyoruz (Şekil 1-a). Maydanozumuzu da ekledikten sonra tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Alimünyum folyo ile üstünü tamamen kapatıp, bohçalıyoruz. Daha önceden ısıtılmış ~200 derecedeki fırınımızda 35-40 dakika pişiriyoruz. Fırın sıcaklığı ve pişme süresi değişebilir. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın ve arada kontrol edin. Pişmiş örüntüsü Şekil 1-b'de görülmektedir. :)
Bu arada ne gözü doymaz bir aileyiz. Balık tabağa zor sığıyor. Eşim balıkları alırken bu az oldu bir tane daha alalım dedi. Ama iyi ki almamışız. Yanındaki domates ve soğanlar da çok lezzetli oluyor. Onlar nedeniyle balık fazla geldi bana. :)
5 yorum:
Gannecim,
Blogunu başlangıçtan beri takip ediyorum ama şimdi farkettim ki sanırım hiç yorum bırakmamışım sana, çok ayıpladım kendimi.. oysa ben bir hoşgeldin dediğimi sanıyordum, özür.. tariflere dalmışım demekki ondan unutmuşum :)
Biz de bu akşam levrek buğulama yapacağımızdan yazmadan edemedim. Farklı olarak biz sadece borcamın üzerine folyo kapatıyoruz ve balığın yanına çarliston biber ve mantar da koyuyoruz domatesle birlikte.. o şekilde de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.Çok sevgiler..
Selenciğim,
yorum önemli değil, gönüller beraber ya o yeter. Takip edildiğimi bilmek güzel. :)
Bak benim kapaklı borcamlarım var, onlarda yapabilirim. Mantar ve biber de eminim çok yakışır. Bir dahaki denemede onları da kullanırım. Tavsiyelerin için teşekkürler.
Sevgiler...
sevgili gannecigim... baliklar yine super gorunuyor.. kuzu gibi :) ellerine saglik..
gannecim levrek süper duruyor,ellerine kollarına sağlık...
selamlar..
www.denizesintisi.com
Calimero'm ve Ebrucum, çok teşekkür ederim.
Öperim sizi. :)
Yorum Gönder