- 4 adet hazır yufka
- 200 gram kıyma
- 2 büyük boy soğan
- Biraz susam
- 1 kaşık yoğurt
- 2 kaşık yağ
Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kaburuyoruz. Sonra kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 10 dakika kadar kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz. (Benim acelem vardı, soğumadan hemen işleme başladım). Yufkalarımızı enine ve boyuna tam oratsından kesip dört eşit parçaya ayırıyoruz. Her bir parçanın düz kenarına dilediğimiz kadar kavurduğumuz karışımdan koyup, rula halinde doluyoruz. Sonra resimdeki gül şeklini verip, az yağlanmış tepsimize sıralıyoruz. Üzerlerine yoğurt ve yağ karışımından fırça ile sürüp, susam ekliyoruz. Kıyma zaten yağlı olduğu için yufkaların içini yağlamadım. Sadece üzerlerine kızarmaları için yağ yoğurt karışımında sürdüm. 200 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirdim. Sonra da afiyetle yedik her sabah. :)
5 yorum:
Afiyet olsun şekerim. Haftasonu bende de gül börek vardı:)
Güller açtı bu haftasonu evlerimizde desene :)
Size de afiyet bal şeker olsun.
Canım ellerine sağlık, tez rapor sunumunun da iyi geçmesine sevindim, hayırlısı ile tez günde biter inşallah:)
Pek guzel gorunuyor ellerine saglik. Eminim tadi da guzeldir. Ben de peynirlisinden istiyorum haberin olsun :) Operim :)
Sinemciğim, senin sınavda de tez günde hayırlısıyla biter inşallah. Minik Kuşum aslında yufkadan arttı bir kısmını da peynirli yaptım. :)
Sen gel sana da yaparım.
Yorum Gönder