Uzun süredir aklımda bu yemek. En sonunda dayanamayıp yaptım dün akşam. :) Anneminkiler kadar güzel olmadı ama ilk deneme için oldukça başarılıydı benimkiler de. Hapır hupur yedim deli gibi, muradıma erdim. Gelelim tarifine.
Malzemeler:
Yapılışı: Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır ve yıkanıp temizlenir. 20 dakika kadar tencerede kaynatılır. Kokusu rahatsız etmesin diye kaynama suyuna biraz limon konur. Sonra, karnabaharlar süzgece alınır ve soğutulur. Bu arada yumurta, un ve tuz derin bir kapta çırpılır. Kızartma tavasında yağ kızdırılır. Soğumuş karnabaharlar yumurtalı karışıma batırılır ve yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve afiyetle yenir. :)
8 yorum:
Fadimecim, karnabahar kızartmasını ben de çok severim; zaten bir karnabahar delisi olarak her türlüsünü seviyorum aslında:) Dün ben de değişik birşey yapayım dedim karnabahardan ve çorbasını yaptım. Bugün yayınlamayı düşünüyorum, bir de onu denersin canım:)
himm.. ellerine saglik gannecigim:)
sarimsakli yogurtlu hersey guzel de bir de kokmasa:) ..
Benim tembelligim ustumde dunku patlican yemegi bugune kaldi:)
Sinemciğim, çorbasını da denerim. Sen ver tarifini.:)
Calimerom, tembellik yapma. Bugün yap bak, yarına bekliyorum blogda yeni bir tarif. :)
Ellerine saglik canim. Kizartma ugrastirmistir ya ben pek sevmem o isi. Kizartma karsiti bir kus olarak, buna benzer bir tarifi firinda yapmayi planliyorum bi ara. Ama tabi kime yediririm bilmiyorum, malum kizarmisi herkesin favorisi :)Fotografta da pek guzel cikmis karnabahar:)Afiyet olsun...
yaa. korkarim benim patlicanlar yine bugune kaldi:) tabi hala bozulmadan kaldilarsa.. :(
Kuşum, kızartma gerçekten uğratırıyor ama onun lezzeti gibi de yok. :) dene bakalım fırında nasıl olacak?
Calimerocum ya tembellik yapma, yap yemegi patlıcanlar bozulmadan. :)
Karnabahar kızartmasını çok severim, çokda güzel görünüyor ellerine sağlık, kolaylıklar, sevgiler..
Ebrucum merhaba,
ben de çok seviyorum karnabahar kızartmasını. Çok teşekkurler.
Sevgiler...
Yorum Gönder