12 Mart 2007 Pazartesi

İNCİRLİ KURABİYE

Minik Kuş'umun favori kurabiyelerini ne zamandır yapmak istiyordum ve sonunda yaptım. Kulakların çınlasın kuşum. Sen gel sana da yapacağım inşallah. :)
İçindekiler:
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket margarin
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7-8 adet kuru incir
  • Alabildiğince un
  • Biraz ceviz

Yapılışı: İncirler küçük küçük doğranır ve sıcak su içinde bekletilerek (5 dakika yeterli) yumuşaması sağlanır . Margarin tavada eritilir. Yumurta, şeker ve yoğurt ile erimiş margarin karıştırılır. Şekerler eridikten sonra karışıma incirler de eklenir. Un ve kabartma tozu ilave edilerek hamur yoğrulur. Şekil verilir ve dövülmüş cevize batırılıp tepsiye dizilir. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Sonra da çayla afiyetle yenir.

Bu kurabiyemi Minik Kuşum'a ithaf ediyorum. :)

8 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Canim benim ya, simdi oturup aglasam yeridir. Zaten cok ozledim sizleri bir de ustune anilarin canlanmasi ve bana bir kurabiyenin ithaf edilmesi nasil duygulandirdi anlatamam. Ne cok severdim ben bu kurabiyeleri, rejimde olsam bile yemek yemez bu kurabiyelerden yerdim. Ellerine saglik canim. Insallah gelince yapar yeriz birlikte. Herkese kesinlikle tavsiye ederim, mutlaka deneyin. Operim canim

Calimero Mutfakta dedi ki...

Canim yesil fistigin incirli kurabiyelerini sevmeyen varmidir..

yurttayken her eve gidisinde yapip getirirdi.. elma cayiyla nefis giderdi..

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum, aslını yediremiyorum bari ithaf edeyim dedim. :) Ben de çok özledim.
Calimero'm da yiyemiyor kurabiyelerimden. İş gezilerinin bir kısmını İstanbul'a ayarlasa keşke de yedirebilsem. :)

Sinem Keleş dedi ki...

Fadik kız ben yakınım sana, sen yap ben hem Minik Kuş'un hem de Calimero'nun yerine yerim:)) Bu arada yuttayken ben hiç rastlamamışım bu meşhur kurabiyelerine, yoksa benden saklıyor muydunuz? Ellerine sağlık canım...

GANNE dedi ki...

Sinemciğim, valla uzun suredir aklımdasın bi fırsat olmadı davet etmeye. Bizim bahar tatili geliyor, inşallah o zaman Salihli'ye gitmezsem davet edeceğim. Hepsini yiyeceksin bak, hereksin yerine hazır ol. :)
Bu kurabiyeler sen yurttan gittikten sonra özellikle Koç'taki günlerde favori oldu. Sen bilmezsin o nedenle. Yoksa hiç sana vermeden boğazımızdan geçer mi?
:)

Adsız dedi ki...

incire bayılırım, hele kurabiyesi bir harika görünüyor,ellerinize sağlık....
www.denizesintisi.com

GANNE dedi ki...

Ebru merhaba,
ben de inciri çok seviyorum. Kurabiyesi de çok güzel oluyor. Tavsiye ederim. :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

bu tam anneciğime göre:)
inciri çok sever hemde çok
ellerinize sağlık bu güzelim tarifi verdiğiniz için ki dün yediğim incirin nefisliğinden sonra incir sevgisi konusunda annemle yarışabilirim derken birde bu nefis kurabiyeyi görünce tamam diyorum,incirler savulun bende yerim sizi:))))