22 Mart 2007 Perşembe

FIRINDA LEVREK



Efendim biz aslında balık delisi bir aileyiz. Her hafta sonu mutlaka en az bir kere (çoğu zaman bu iki kere olur) balık yeriz. Ama bugüne kadar fotoğraf çekmeyi unutup hemen balığı yemeğe koyulduğumuz için hiç anlatmak kısmet olmadı. Geçen Pazar akşamı yaptığımız (itiraf etmek gerekirse eşimin yaptığı) levreğin yemeden önce hemen fotoğrafını çektim. Sonunda başardım ve mutluyum. :)
Resimdeki nar gibi kızarmış nefis levreği (biraz da reklam gerek) hazırlamak çok kolay. Balıkçıda temizlettiğimiz levrekleri evde güzelce yıkıyoruz. Sonra balığın her tarafını fırça ile iyice yağlıyoruz. Fırın telimizi de fırça ile yağlayıp, balıkları telin üzerine güzelce sıralıyoruz. Kafaların telin aralarına sıkışmamasına dikkat edin. Bizim gözümüzden kaçmış. O nedenle balığın şekli biraz bozuldu, yandaki küçük parçalar telin üstünde kaldı.
Teli fırının üst rafına koyuyoruz. Akacak yağlar içinde alt rafa fırın tepsisini yerleştiriyoruz. ~200 derecedeki fırında balıklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Lezzetli, hafif, çok yararlı bir yemeğimiz oluyor ve afiyetle mideye indiriyoruz.
Canım benim ellerine sağlık. Bundan sonra balıklar senden haberin olsun. :)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle blog'ta yiyen rolünden yapan rölüne geçtiğim için çok mutluyum. Bundan sonra balıkları hep ben yapacağım !!! Ancak yine bu levreği biliyorsun beraberce yaptık, senin de ellerine sağlık...

GANNE dedi ki...

Canım benim,
bütün yemekleri senin için yapıyorum, tabii ki yiyen rolünde olacaksın. :)
Lojistik ve psikolojik desteğin önemli olan. Afiyet olsun.

Minik Kus dedi ki...

Pek guzel gorunuyor balik. Benim bile canim cekti. Ama soyle hamsi olsa, citir citir kizarmis... Ahhh ahhh. En cok hamsiyi ozledim ben galiba. Annecim temizleyip buzluga atmis, geldigimde insallah ben de bol bol yiycem. Biz Gokhan'i boyle bilmezdik :) Askerlik sonrasi mutfaga da girmeye basladi demek. Gokhan kizacak bana, saka saka :) Her ikinizin de ellerine saglik, bi de afiyet olsun :)

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum,
hamsinin zamanı geçti. Biz de aslında çok seviyoruz çıtır çıtır hamsiyi.:)
Annelerin hakkı ödenmez herhalde. Gelince yersin insallah bol bol da hasret giderirsin.
Gökhan askerden sonra değişti gerçekten. O da bunun bilincinde, kızmaz sana. :)

Sinem Keleş dedi ki...

Ooooo... Balık ye me de yanında yat misali:) Bu aralar ben de acayip balığa düştüm, her akşam yesem bıkmayacağım sanki; mezgit, çinekop, somon, vs. ne varsa buyrun getirin sofraya! Levrek de epey oldu almayalı, canım istedi şimdi:) Ellerinize sağlık, afiyet olsun canım...

Adsız dedi ki...

balık hımm bayılırım,harika görünüyor,ellerine sağlık canım,sunum da çok hoş olmuş:)))
selamlar...
www.denizesintisi.com

GANNE dedi ki...

Sinemciğim, deneyin sizde zamanı geçmeden levreği. Tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor. :)
Ebrucum, biz de çok seviyoruz balığı. Sunum aslında güzel değil pek. Eşim baktım fotoyu çekmeden almış salatayı tabağına, başlayacak hapur hupur yemeye. Hemen bir foto çektim o halde. Pek süsleyemedim anlayacağın. Bu seferlik böyle oldu. :)