31 Mayıs 2007 Perşembe

TATİL BİTTİ!

Sevgili Blog dostlarım hepinize merhaba.


Tatil bitti ve sizlerleyim yeniden. İstanbul'a döneli birkaç gün oluyor ama işlerin yoğunluğundan ancak yazmaya fırsat bulabildim. Tatil dönüşü adapte olamama durumu söz konusu oldu biraz. Rahata ve tembelliğe alışınca insan hemen ısınamıyor eski yoğumluktaki işlere. Ama başka çare olmayınca mecbursun. :) Alıştım sayılır ben de.

Tatil çok güzeldi. Bütün teyzem, amcam, halamlarla görüştüm. Hergün akraba ziyareti ile geçti. Zaman kısıtlı olunca koşturmaca içinde gönül almaya çalıştık elimizden geldiğince. Ben gidince yağmur da yağdı bereketli oldum. Babam çok sevindi. Keşke daha önce gelseydin de yağmur o zaman yağsaydı dedi. :)
Tabii ki tatilde bol bol yedik içtik. Eve dönüşte tartının üzerine çıkıp biraz canımız sıkıldı. Ama olsun bu lezzetleri de yememek ne mümkün. Annemin bizim için emek harcayarak hazırladığı bu lezzetlerden bir kaçının fotoğrafını çektim. Onları sizinle paylaşmak istedim.
İlk lezzetimiz annemin geleneksel böreğidir. Hamurunu kendi yoğurur, kocaman sinilerde yapar. Büyük yufkalar açar sini büyüklüğünde. Her kata peynir-ıspanak karışımından serpilir. Üstüne de yağlı yoğurtlu karışım sürülür. Sonuçta nar gibi kızarmış mükemmel bir lezzet elde edilir. Altta pişmeden önceki ve piştikten sonraki fotoğraflarını görmektesiniz. :)
















İkinci lezzette annemin geleneksel ikramlarından. Sabah kahvaltısı için yapar. Biz adına "pişi" diyoruz. Belki başka yörelerde başka isimlerle biliniyor olabilir. Hamur ufak yassı yuvarlak şeklinde kızgın yağda kızartılır. Kahvaltıda beyaz peynir ve reçelle inanılmaz güzel bir lezzet.Üçüncü lezzet un helvası. Geçen cuma anneannemin ölüm yılıdönümüydü. Un helvası anneannemin bize yaptığı geleneksel tatlılardandır. Biz de onu yad etmek adına cuma günü un helvası yaptık. Un helvasının tarifni vermiyorum. Sonra kendim evde deneyim. O zaman tarifi vereceğim. :)

Son olarak da babamın emek sarf ederke yetiştirdiği erik ve kayısıları resimledim sizler için. Bir sürü topladık getirdik İstanbul'a. Her gece zevkle dolduruyorum kaseyi ve yiyorum. Zaten ben meyve delisi birisiyimdir. Yaz mevsimi benim favorimdir. Çok çeşitli meyve var. Oh yaşadım. Ama keşke memleketimde olsam da bol bol lezzetli meyvelerimizden yesem. Maalesef İstanbul'da o lezzetleri bulmak mümkün değil.
Tatilden lezzetler sundum sizlere. :)

İnşallah en kısa zamanda kendi yaptığım lezzetlerle sizlerle olacağım. Şimdilik hoşçakalın...

19 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

Gannecim döndün demek cok sevindim annenlerin yaninda cok güzel bir tatil gecirmissin görüntülerden ve yazinda öyle anlasiliyor,anneciginin ellerine saglik börekte nefis görünüyor sizlere afiyet olsun sevgiler...

Sinem Keleş dedi ki...

Hoşgeldin canım, umarım dinlenmişsindir diyemiyorum çünkü koşturmaca içinde geçti demişsin:) Akrabaları görmek, özlem gidermek dolu dolu olunca daha bir güzel oluyor zaten, evinde dinlenirsin artık. Bu arada erik ve kayısılarda gözüm kaldı, sakın hepsini kendin bitirme ben de istiyorum!

Calimero Mutfakta dedi ki...

Canim benim hosgeldin sefa geldin.. o kadar yakin olup da seninle gorusememk uzucu ama annelerin de ozlemine saygi duymak lazim.. insallah en kisa zamanda yeni bir taitl firsati cikar da yine gelirsin buralara
operim canim

Adsız dedi ki...

HOŞGELDİN CANIM :))))
Sevgiler...
www.denizesintisi.com

GANNE dedi ki...

Sevalciğim, gerçekten çok güzel bir tatildi. :) Yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Sinemciğim dediğin gibi dinlenme değil koşuşturmaca oldu. Ama güzel oldu. Erik va kayısılardan söz sana da ayıracagım. :) Ayarlayalım haftaya bir gun gelin bana.

Calimerocum cok haklısın valla. ama annemi küstürmemek için gelemedim size. İnşallah gelicem bri ara. Operim cnaım.

Ebrucum hoş bulduk. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

KOCAMAAAAAN BİR HOŞŞGELDİN .. :)

Ohh ne güzel sevdiklerinle hasret gidermişsin. Ohh missss gibi yemekler yenmiş.. Herşey nefis...

Sıcacık sevgilerimle canımm

LaMa dedi ki...

Sen simdi baba mahsuluyle "meyve seansi" yapiyorsundur evde :)
Borekte de gozum kaldi yani Gannecigim;)
Senin adina cok sevindim
Sevgiler

Minik Kus dedi ki...

Gannem ya simdi ne desem hangisinden baslasam bilemiyorum. Dondugunden beri her gun bloga girip acaba ne ekliycen diye heyecanla bekliyordum. Simdi yatmadan once bi bakayim dedim. Aaa bi suru yeni sey var :)

Oncelikle o guzel boregi tatma serefine nail olmus birisi olarak super oldugunu biliyorum. Pisi'yi de rahmetli anneannecigim yapardi, cocukken en cok bu yuzden anneanneme gitmeyi cok severdim, ne hainim di mi? Un helvasini cok sevmem ama ustundeki cevizleri alabilirim. Veee beni tam kalbimden vurdugun an o erik fotografini oraya koydugun andir. Bilmez misin ki garip bir Minik Kus'um ben buralarda, yesil erik hasretiyle yanar dururum. Bana bunu nasil yaparsin? Ahhh ahh 2 yildir en sevdigim meyveyi yiyemiyorum. Seneye ne kadar pahali olursa olsun tulumba.com'dan siparis vericem kararliyim. Ahh be Gannem ahhh!!! Hem borek hem erik, bana yurttaki gunleri hatirlatti. Keske yine orda olsam da senin tatil donusu getirdigin kolileri acip yesek :) Uzun yazdim canim kusura bakma ama kisa da yazamazdim bu guzelliklere. Opuyorum canim, hos geldin :)

GANNE dedi ki...

Zerrin-Miss valla hersey cok guzeldi. Sıcacık yorumun için teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Lamacım gerçekten de her gece meyva seansı yapıyoruz. :) Yurttaki günlerimizde yemişsindir belki börekten, bilirsin tadını. :) Sevgiler...

Minik Kuşum, böreğin tadını iyi bilirsin. :) Canım ya erik konusunda haklısın, koyarkende sen aklıma geldin. Ama o güzel fotografı da bloguma koymadan edemedim. Hakkını helal et. Valla burdan gonderebilsek ne guzel olur. Var mı buralardan gelip gidecek senin tanıdıklarından? Ona verelim, getirsin.
Canım ya ne guzel gunlerdi. Heyecanla açardık tatil donusu valizleri. Sofralarımız ne zengin olurdu. Ne güzel yazmışsın upuzun, opuyorum canımcım. :)

sevdamavisi dedi ki...

Hoşgeldin canım,
ne güzel tatile gitmek . imrendim dğrusu. Ne güzel börekler annenin ellerine sağlık. Kayısı ve erikler de harikalar. oyunumuza dahil olmana sevindim. sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba çok güzelmiş bunlar olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

gannecigim hosgeldin,tatilin guzel gecmis belli,yemisin icmisin afiyet olsun.Yapanlarin ellerine saglik.Meyveleri cok sevdim ben benim icin yermisin?

Sevgilerimle

Tuba dedi ki...

Annenin boregi harika gozukuyor. Babam da meraklidir meyva agaclarina. Insallah bu yaz biz de tadini cikaracagiz, tabii biz gidene kadar kalirsa:)) Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Fadime herşey çok güzel ama en çokta babanın yetiştirdiği meyveler ...insanın dalından koparıp yediği bir şey bambaşka oluyor afiyet olsun...

GANNE dedi ki...

Sevdacım, oyununuz çok hoşuma gitti. :) Sevgiler...

Sevgili Tabakta çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Serapcım valla yedik içtik :) Meyveleri yerim tabii ki senin için. :) Sevgiler...

Tubacım annemin böreği gerçekten harika. İnşallah kalır siz gidinceye kadar babanın meyveleri. Sevgiler...

Nalancım gerçekten en güzeli meyveler. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Fadime'cim hoşgeldin canım. Ne güzel gezip, hasret gidermişsin. Anneciğinide ellerine sağlık. Ne fis şeyler yapmış. Annenin yemeklerinin yerini hiçbirşey tutmuyor değilmi? Meyvelerde çok güzel görünüyor,afiyetler olsun, sevgiler, selamlar..

sevdamavisi dedi ki...

Ganneciğim,
etkinliğe katılacaktın sanırım. ama e mail gelmedi henüz. katılacaksan bekliyorum mailini. teşekkürler canım. sevgiler

Selen dedi ki...

Ganneciğim,
Kakaolu kekinden beri gelememişim sana yahu... Aşkolsun bana. Çok güzel bir tatil yapmışsın, senin adına çok mutlu oldum. Pişiyi ben lokma olarak bilirim (tuzlu lokma). Börek enfes görünüyor. Anneanneciğine ise tekrardan Allah rahmet eylesin. Ben de yeni kaybettim nonoşumu, burnumda tütüyor. Meyveler de tazecik süper. Minik kuşun içinin gittiği kadar var yani. Bu arada valiz açma törenlerinizi tahmin edebiliyorum. Ne keyiftir ama... öptüm canım

GANNE dedi ki...

Selencigim valla cok guzel bir tatildi. Valiz açma töreni çok zevkli. Tabii o valizleri eve taşıma töreni biraz eziyet ama onemi yok bu lezzetlerin yanında. :) Sevgilerimle...