2 Nisan 2007 Pazartesi

KESTANELİ PASTA


1 Nisan Kayınvalidemin doğum günüydü. Onun için yukarıda gördüğünüz kestaneli pastayı yaptım. :) İlk pasta deneyimimdi, şekli çok munatazam olmadı sanki ama yine de başarılıydım. Eminönü'nden aldığım kahverengi ayıcıklar da pastama ayrı bir güzellik kattı. . .


İçindekiler:
  • 1 adet kakaolu pastaban
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilyalı Crem'ole
  • 500 ml soğuk süt (krema için)
  • 200 ml soğuk süt (keki ıslatmak için)
  • 15 adet kestane
  • 2 paket sütlü çikolata (160 gr)
  • Yağlı kağıt
  • Pasta süsleme şekerleri

Yapılışı: Önce kestanelerimizi haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz. Çatal yardımı ile kestaneleri eziyoruz. Krem şanti ve Crem'oleyi çırpma kabına alıp 500 ml soğuk süt ile çırpın. İstediğiniz koyuluk kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kekin alt parçasını 100 ml süt ile ıslatıp pasta altlığımızın üstüne yerleştiriyoruz. Kremanın yarısını ıslattığımız kekin üstüne sürüyoruz. Kestanelerin yarısını da kremanın üstüne serpiştiriyoruz. Kekin üst parçasını da süt ile ıslatıp, diğer parçanın üstüne kapatıyoruz. Kalan kremamızı kekin üstüne ve kenarlarına sürüyoruz. Üstün kalan kestaneler ve rendelenmiş çikolata ile süslüyoruz. İsteğe göre kremadan bir kısım ayırıp, kakao ile karştırıp süslemeler yapabiliriz. Son olarak da çikolatalarımız benmari usulü eritip, Mavi Pire'nin tarif ettiği gibi kenarları kaplıyoruz. Benimki çok güzel olmadı. İlk denemem ya yağlı kağıdı çıkarıken kırıldı çikolatalar. Ama kötü de durmadı. :) Bundan sonra çikolatayı daha kalın sürersem işlem tamam olacak. Benim ki biraz ince kalmış. Üstüne rendeleyeceğim diye çikolatadan çalmıştım, eksik olunca ince oldu. Dolapta dinlendirip, afiyetle yiyiyoruz.

Çok vaktim olmadığı için kremayı hazır malzemelerle yaptım. Bundan sonra inşallah kendi kremamı kendim yapıcam. Bu sefer biraz tembellik yaptım. Kusuruma bakmayın...



13 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Kayınvalidenin doğumgünü kutlu olsun. Pastasıda çok güzel olmuş. Ellerine sağlık,size afiyetler olsun, kolay gelsin,
Sevgiler..

GANNE dedi ki...

Ebrucum,
çok teşekkür ederim. :)
Sana da kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canımcım ...

Adsız dedi ki...

Sevgili Kızım, benim için şahane bir pasta yapmıştı ama tarifindeki malzemede bir eksik var. O da içine kattığı bolca sevgisi, olağanüstü bir pastaydı. Canım Kızım !

Minik Kus dedi ki...

Canim, pasta cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Turkan Teyze'nin de dogum gunu kutlu olsun, Allah ona saglikli ve uzun bir omur versin, sizlerin basindan eksik etmesin. Becerikli Ganne'm, bugun sesini duymak da cok guzeldi, cok ozlemisim...

LaMa dedi ki...

Ellerine saglik Ganne,
Kestaneli pastaya bayilirim!
Dun gonderdigim mesaj gelmemis sana, boyel aksakliklar oluyor bazen ... neyse benim sitede yazdiklarimi yazmistim zaten;)
Kayinvalidene mutlu yillar, cocuklari ve ilerde torunlari ile ;)
Sevgiler

GANNE dedi ki...

Canım benim, afiyet olsun. :)

Türkan Annem, çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim. :)

Minik Kuşum,
amin diyorum güzel dualarına. Ben de çok özlemişsim, aradığın için tekrar teşekkurler.
Operim...

Lamacım, güzel notun için çok teşekkurler. Ben de kestanenin herşeyini çok seviyorum.
Sevgiler...

Yemekbahane dedi ki...

ellerinize sağlık.kayınvalidenizin de doğumgününü tebrik ederim.
sevgiler
müge

GANNE dedi ki...

Müge merhaba,
hüşgeldin bloguma. Yorumun için çok teşekkür ederim.:)
Sevgiler...

Sinem Keleş dedi ki...

Fadimecim, ders çalışırken ara sıra kaçırıyorum yeni yazılarınızı beni affedin:( Kayınvalidenin yeni yaşı hayırlı olsun, eminim çok mutlu olmuştur gelininden böyle güzel bir pasta alınca; ellerine sağlık canım...

GANNE dedi ki...

Sinemciğim,
önemli değil. Sen şu sınavı hayırlısı ile hallet, sonra rahat rahat ilgilenirsin. Bak daha parti yapıcaz sınavdan sonra. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba, ellerine sağlık harika olmuş, kayınvalidenin doğum günü kutlu olsun.

GANNE dedi ki...

Çok teşekkür ederim Pembeli. Beğenmene sevindim. :)