- 4 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 1 adet biber
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik, kuru nane, ...
Yapılışı: Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup, ikiye bölüp tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bekleme esnasında kıymayı hazırlıyoruz. Soğanı soyup yemeklik doğruyoruz. Sarımsağı soyup küçük doğruyoruz. 3 adet domatesi rendeliyoruz. Soğanı ve sarımsağı az yağda kavuruyoruz. Sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesi de ekliyoruz. 10 dakika kadar hep beraber kavuruyoruz. Ocaktan indirmeden önce tuz ve istediğiniz baharatları ekliyoruz. Patlıcanları tuzlu sudan alıp kurulayıp, kızgın yağda her iki yüzünü de kızartıyoruz. Fırın tepsisine patlıcanları dizip, ortalarını açarak kıyma karışımından koyuyoruz. Üstlerini domates ve biber ile süslüyoruz. Yarım bardak su ekleyip ~200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (25 dakika kadar). Yanında da pilav ve cacık ile afiyetle yiyiyoruz. :)
18 yorum:
Karnıyarık, pilav ve cacık bizim de en sevdiğimiz üçlüdür. Ellerine sağlık canım arkadaşım, yaz gelse de patlıcanlar şenlense...
Canım dediğin gibi ben patlıcanı çok seviyorum, şükür ki sende patlıcanlı yemekleri çok harika yapıyorsun. Bu arada patlıcanlı yemeklerin arasında "patlıcanla bohçalanmış köfte" muhteşen beğendi yemeği de var onu da unutmamak lazım.
Ellerine sağlık.
Ben de patlicani cok severim.. Ellerine saglik.. pilavla birlikte cok guzel gorunuyor tabakta. Ellerine saglik
Ganne'm ellerine saglik, patlicanli yemek sevilmez mi hic :) Bu arada ben genelde once kiymayi kavurup sonra soganini eklerim. Nedense kiyma kavrulurken soganlar yanar gibi geliyordu. Sen boyle yaptigina gore demek ki bir farki yok :) Operim Ganne'm.
Sinemciğim valla yaz gelsin artık. Ben karpuz peynir yemek istiyorum. :)
Canım benim, beğendiyi unutmuşum. Kusura bakma. Zaten arşivime baktım da yaptığım bütün et yemekleri patlıcan temalı olmuş. :) Patlıcanın bizim için önemi ortada. Afiyet olsun bitanem, hepsini senin için yapıyorum zaten.
Calimerocum, sen de yap mutlaka, nefis bir yemek. Cacıksız olmaz ama unutma.
Minik Kuşum, valla soğanlar yanmadı benim. Ben hep böyle yaparım. Doğrusu nasıl acaba diye düşündüm karar veremedim. Aman önemi yok sıranın, önemli olan lezzetlerin karışması. Operim kuşum. :)
canim patlicana ve yemeklerine bende bayilirim ellerine saglik görüntüsü nefis burdan tabagi götüresim geldi :))sevgilerimle...
Sevalciğim, yorumun için çok teşekkür ederim. Buyur gel beklerim yemeye. :)
Sevgiler...
Ganne'cim ellerine sağlık en sevdiğim yemeklerden biridir yanına birde cacık ohhh:))))
Aslıcım çok teşekkür ederim. Herkesin favori yemeklerinden birisi demekki karnıyarık. :)
Sevgiler...
canımcım bakalım buralarda senin yemeklerin kadar lezzetli yemekler bulabilecek miyim ?
Canım benim, bulmak mümkün mü sence? Opuyorum...
canım merhaba, karnıyarığı evlenmeden önce hiç sevmezdim ama artık kendim yapıp yediğim için seviyorum,yanına pilav ve cacıkta çok yakışıyor gerçekten,ellerine sağlık harika olmuş...
sevgilerle..
www.denizesintisi.com
canım yorumun ve desteğin için t. ederim...Karnıyarık kim sevmezki ellerine sağlık...
Fadime'cim birbirinden ayrılmaz bir lezzet üçlüsü, karnıyarık, pilav ve cacık, ohh. ellerine sağlık, çok güzel olmuş, afiyetler olsun, sevgiler, bayramınıda kutluyorum..
Ebrucum, karnıyarık sevilmez mi hiç :) Yorumun için çok teşekkürler. Sevgiler...
Zerrincim, ben de arkadaslıgın için teşekkür ederim. :)
Ebrulicim (İki Ebru olunca ayırt etemk için sana bu adı takıyorum ben), gereçkten birbirinden ayrılmaz bir üçlü. Senin de bayramın kutlu olsun. Opuyorum...
Merhaba Gannecim karnıyarığa bayılırım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler.
Pastacı Kız, ziyaretin için çok teşekkür ederim. :)
Sevgiler...
Gannecigim, yeni tarifler bekliyoruz ama :)
Yoksa tatili firsat bilip gezmelere mi gittin??
Yorum Gönder