28 Temmuz 2008 Pazartesi

YAZLIK LEZZETLER - ELMA KOMPOSTOSU


Bu ayki Yaman Etkinlik ev sahibi sevgili Neslihan. Birbirinden farklı Yazlık Lezzetlerle buluşacağımız bu etkinlikte Neslihancım sana kolaylıklar diliyorum.




Ben de bu etkinliğe elma kompostosu ile katılayım dedim. Elma benim çok sevdiğim, yaz-kış sürekli tükettiğim bir meyvedir.
Geçen bizim burdaki pazara gidince ekşi elmalardan gördüm. Hemen aldım. :) Etkinlik için de kompostosunu yapmayıp diye düşündüm. Bu sıcaklarda serin serin komposto çok iyi geldi. Siz de hafif ama lezzetli bir tatlı isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
3 adet ekşi elma
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı: Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derin bir tencereye 4 su bardağı ve elmaları koyup, elmalar yumuşayana kadar pişirin (7-8 dakika kadar). Daha sonra şekeri ve limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatın. Buzdolabında soğutup üzerine servis edin. Ben evde nane veya karanfil olmadığı için tarçın ile süsledim. Afiyet olsun.

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ganecim içine birazda buz katalım bir güzel içelim:))
Ellerine sağlık:)

Calimero Mutfakta dedi ki...

sicak yaz gunleri cini cok guzel bir tarif secmissin etkinlige ellerine saglik sekerim.. elma ve tarcini cok severim bi arada ama kompostoda gormemistim hic iyi oldu :)

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık Ganneciğim serin serin içilir ne güzel..sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

ramazanda favori içeceklerimizdendir elma kompostosu,yazın malum vişnenin hükümranlığı çoğunlukta:)
ama ben her daim kompostoya razıyım.
elllerine sağlık nefis bir tattır.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, komposton öyle albenili duruyor ki eridim vallahi! Çok lezzetli olduğu belli, ellerine sağlık! Ben de elmayı, elmalı her lezzeti çok çok seviyorum!
Ellerine sağlık! Öptüm canım!

Adsız dedi ki...

MERHABALAR. O KADAR İSTEDİĞİM ETKİNLİĞİNİZİ MAALESEF KAÇIRDIM. BENİM GİBİ KÜÇÜK BEBEĞİ OLANLARIN BANA HAK VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. AMA BU AY Kİ ETKİNLİĞİNLİĞİNİZDE MUTLAKA BEN DE VARIM.SEVGİLERLE.