26 Haziran 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Bu sıcak havalarda zeytinyağlı yemekler en güzeli ve en sağlıklısı. Ben de bol bol zeytinyağlı yemekler yapmaya çalışıyorum. Favorilerimizden biri de zeytinyağlı barbunyadır.
Malzemeler:
1 kilo taze barbunya
2 adet soğan
1 adet havuç
1 fincan zeytinyağı
10 diş sarımsak
6 adet domates
1 adet küp şeker
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı: Barbunya temizlenip bir tencerede yeteri kadar su ile 10 dakika haşlayın ve süzün. Soğanı soyup rendeleyin. Havuçları soyup ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup temizleyin. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Soğanı zeytinyağı ile bir tencerede kavurun.Üzerine rendelenmiş domatesleri ve halka halindeki havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Barbunyayı, şekeri, tuzu ve üzerine 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişrimeye devam edin. 15 dakika sonra sarımsakları da ekleyin (Ben yemeğin içinde sarımsakların bütün olarak gözükmesini istediğim için böyle yapıyorum). Barbunyalar ve havuçlar pişince ocaktan indirin. Bir borcam kabına alıp üzerine yıkayıp kıydığınız maydanozları ekleyin. Afiyet olsun.

11 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Gannem Gannem, ne de guzel gorunuyor oyle. Istahsizligimi ortadan kadiracak bir yemek :) Senin tavsiyelerin ile haftasonu ben de yaptim ama kipkirmizi barbunyalar ile pek de hos olmadi. Nedense bi turlu sevemedim, mideme oturdu. Simdi senin pisirdigin olsa da yesem mis gibi ooohhh :) Ellerine saglik. Operim :)

Adsız dedi ki...

Fadime'cim bizdede çok sevilir barbunya, çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık, sevgiler..

LaMa dedi ki...

Bunun konservelerinden az mi yemistik yurtta:) Sera marka miydi,han BIM'den alirdik:)

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Gannecigim,bende cok severim barbunyayi,bizim oralarda daha cok kurufasulye olur barbunyayi daha seyrek yapardik.Iyiki hatirlattin canim ellerine saglik.Sevgilerimle canim.

Serpil dedi ki...

selam ganne en sevdiğimiz zeytinyağlıyı yapmısın ellerine sağlık. Seni siteme eklediim daha sık geleceğim:))

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum, demek kırmızı barbunyalarla guzel olmadı. :( Sen gelince ben yaparım, afiyetle yersin inşallah. :)

Ebrucum teşekkür ederim. :)

Lamacım ya gerçekten ne çok yerdik bunun konservelerinden. :) Markasını ben de hatırlayamadım. Bizim evin karşısında Bim var, bir dahaki gidişime bakarım markasına. :)

Serapcım kurufasulyenin de yeri ayrı. :) Sevgiler...

Serpilcim valla bizim de en sevdiğimiz zetinyağlı. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gannecim merhaba canım,barbunya çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
www.denizesintisi.com
selamlar...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,yaza en yakışan lezzetlerden biri...selamlar............

Adsız dedi ki...

Buralarda bu kadar lezzetli birşey bulmak için ne kadar gezmeliyim bilemiyorum !
Ellerine sağlık birtanem...

Adsız dedi ki...

Buralarda bu kadar lezzetli birşey bulmak için ne kadar gezmeliyim bilemiyorum !
Ellerine sağlık birtanem...

Selen dedi ki...

Nerdesüüüüüün? Anladım çok yakınındayım diye korktun benden :)