13 Nisan 2007 Cuma

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK

Ofis arkadaşlarımın isteği üzerine (aslında başka şeyler istediler ama şartlar bunu gerektirdi, istekler başka bir zaman gerçekleştirilecektir!) dün akşam onlara kek yaptım. Oldukça maceralı bir pişirme süreci sonunda güzel bir kek ortaya çıktı. İlk başta eyvah kaybettik keki, bitti, gitti diye hayıflandım! Çünkü fırını yanlışlıkla ızdara modunda çalıştırmışım. Balıkları ızgara modunda pişirdiğimiz için fırın o ayarda kalmış. 15 dakika falan sonra fark ettim durumu. Kekin üstü kızardı ama içi ve altı pişmedi. Neyseki sonraki müdahaleler (kekin üstüne kapak örtüp, fırın moduna geçerek) sayesinde kurtarma operasyonu başarılı geçti ve sonuç ortada. Eşim ben fotoğraf çekmeden dayanamayıp bir dilim yediği için yukarıdaki görüntü ortaya çıktı. :)
İçindekiler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştımaya devam. Son olarak una buladığımız ceviz ve üzümlerimizi de keke ekliyoruz. Una bulamamızın sebebi kekin içine homojen dağılmalarını sağlamak. Yağlanmış kek kalıbına döküp, ~170 dereceye ısıtılmış fırında (aman fırının moduna dikkat!) 50-55 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

23 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

bahane yok bahane yok:) yok biz izgara modunda birakiyoruz firini o yuzden size kek yapamam edemem olmaz:):)
Ellerine saglik:)

GANNE dedi ki...

Ya bahane değil ki gerçekten ızgara modunda kalmış. :)
Onların istedikleri kek değildi ama ben kolaya kaçıp kek yaptım. :)

Adsız dedi ki...

canım kekin harika görünüyor,çayın yanında ne güzel gider...
ellerine sağlık...
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

GANNE dedi ki...

Ebrucum çok teşekkür ederim. Beklerim çaya yeriz beraber. :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ganne'cim bayağı badireler atlatmış kekin ama sonuç harika, ellerine sağlık, afiyetler olsun, iyihaftasonları, sevgiler..

GANNE dedi ki...

Ebrucum çok teşekkür ederim. Guzel oldu sonunda ya rahatladım biraz. Sana da iyi haftasonları. Sevgiler...

Sinem Keleş dedi ki...

Ellerinize sağlık Ganne Hanım:) yine harika olmuş göründüğü kadarı ile, afiyet olsun...

GANNE dedi ki...

Sinemciğim, çok teşekkür ederim. Sadece görünüşü değil tadı da güzel oldu. :)

Minik Kus dedi ki...

Ama ama olmas ki, bize yapmazdin boyle kekler, corekler :( Kiskandim simdi ofis arkadaslarini. Olsun biz de pogaca alir kahvalti yapardik birlikte mis gibi :) Ellerine saglik canimcim, opuyorum.

Tuba dedi ki...

Yakinda senin esinde alisir:)) Bizimkiler, yeni pisirilen bir sey olunca, kesinlikle ellemiyorlar, ilk once "bunun resmi cekildi mi" diye soruyorlar:)))

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum, haklısın size çok kek börek yapmadım. O zamanlar bu kadar tecrübeli değildim. Hatırlarsan zeytinyağlı pırasa yapmıştım size.:) Poğaçalı kahvaltılarımız hiç unutulur mu? Hey gidi günler hey...
Öpüyorum...

GANNE dedi ki...

Tubacım, haklısın eşim de alışır yakında. Sizinkileri de tebrik ediyorum, emeğe saygılılar. :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Gannecim ellerine sağlık, kek nefis gözüküyor.

GANNE dedi ki...

Çok teşekkürler Pembeli. :)

Adsız dedi ki...

ganne ben sana darildim. ofis arkadaslarina kek yapiyorsun ama komus ofisteki arkadaslarinin hic haberi olmuyor :(

GANNE dedi ki...

Zehracım valla haklısın. Kusura bakma. Ofis kalabalık, herkes ikişer tane yemek isteyince size veremiyorum. Size özel yaparım ben, senin gönlünü alırım. :)
Ne istersin şekerim?

Adsız dedi ki...

Gannecim tesekkurler, senin dusunmen bile yeterli. :) Hersey oyle guzel gorunuyor ki, sen bu isi sahiden biliyorsun. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Eski Ganne şimdi Sanne'nin yaptigi bu ızgara modunda cevizli uzumlu kek, her zaman oldugu gibi, yine cok lezzetliydi. Ofiscene afiyetle yedik. Ellerine saglık Sanne :).
Not: Yan ofis arkadaslari size tavsiyem kendi ofisinizde bir Ganne yaratmanız. Sonucta hepiniz evlenme cagında kızlarsınız :)

GANNE dedi ki...

Ugurcum, afiyet bal şeker olsun. :)
Yazdığın not da süper olmus. Her ofise bir ganne gerek. Ben herkese yetişemem ama di mi? :)

Adsız dedi ki...

Üzümlü cevizli kekinizi fındık aromalı, kendinden kabartma tozu ve vanilyalı Kekun ile denedim. Sonuç mükemmeldi. Ailecek ve ofis arkadaşlarımla keyifle, mmmmm diye diye yenen bir kek tarifini paylaştığınız için teşekkürler... Sevgi ve sağlıcakla kalın :)

Adsız dedi ki...

ALMANYADAN SELAMLAR, KEKİ DENEDİM VE HARİKA OLDU. TEŞEKKÜRLER

Mine Karahan dedi ki...

Merhaba tarifinizi uyguladım, çok başarılı bir kek oldu. Ancak 50-55 dakika süre çok uzun, benim kekim 30 dk'da oldu. Fırını önceden 170 C ye ısıtmıştım. Teşekkür ederim, paylaşımınız için...Mine Karahan-Şişli

Mine Karahan dedi ki...

50-55 dk pişirmek çok geliyor, önceden ısıtılmış fırında 30 dk. yeterli oluyor. Tarifi denedim, çok güzel oldu. Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Sevgiler, saygılar...Mine Karahan - Şişli