4 Nisan 2007 Çarşamba

KIYMALI POĞAÇA

Evde kavrulmuş kıymam vardı, onu değerlendirmek için poğaça yapayım dedim. Minik Kuşum neden peynirli yapmadın diyecek biliyorum. :) Sen gel bize ben sana peynirli ve patatesli yapıcam. Bu arada sen gelince yapılacaklar listesine bakıyorum da amma çoğaldı. Benim işim çok. Eee bi kere de söz verdik, yapıcaz kuşuma. Hele o gelsin neler yaparız neler. :)
Kıymayı bozmadan değerlendireyim istedim. Ayrıca haftaiçi sabahları kahvaltıyı işte yaptığımız için poğaça çok ideal olacaktı. Bir taşla iki kuş vurdum. Çok da leziz olmuş poğaçalar. Eşim çok sevdi. Benim ölçülerle 15 adet poğaça çıkıyor. Az olsun, misafir yok çok bekleyip bozulmasın demiştim. Ama öyle güzel olmuş ki yetmedi bile bize.:) Bundan sonra iki ölçü yapmalıyım.
Tarif annemlerden. :)
İçindekiler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 paket margarin
  • 1 fincan limon
  • 1 adet kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • 150 gram kadar kavrulmuş kıma
  • Baharat
  • Çörek otu

Yapılışı: Yumurtalardan birinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz. Diğer yumurtayı, yoğurdu ve ocakta eritilip soğutulmuş margarini karıştırıyoruz. Limon suyumuzu, kabartma tozumuzu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak duruma geldiğinde un eklemeyi kesiyoruz. Küçük parçalar alıp, arasına baharatlı kıyma karışımımızdan koyuyoruz. Tepsinin üstüne yağlı kağıt serip, poğaçalarımızı üstüne diziyoruz. Poğaçaların üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısında sürüp, çörek otu ekleyip ~170 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. :)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ganne,yorumun ve ziyeretin için teşekkür ediyorum canım...Cheesecake süper bir lezzet bana göre.İlk defa yapacaksan klask cheesecake denemeni tavsiye ederim nacizane düşüncem.Daha sonra brownili gibi değşik versiyonlar denersin.Brownili cheesecake yaparken ben çatlaması dşında hiç sorun yaşamadım ama tarifi verdiğim ablam memnun kalmadı yaparken zorlanmış biraz.Çikolatalı bölümle peynirli bölüm karışmış nedense ama tadı güzelmiş :).Klasik biskuvi tabanlı kekte böyle bir sorun olmuyor.
http://serinmavi.blogcu.com/343071/

burada klasik cheesecake tarifim var bakmak istersen.


poğaçalar çok güzel görünüyor....ellerine sağlık canım :)


Selam ve sevgiklerimle....

Adsız dedi ki...

canım poğaçaların çok güzel görünüyor,aslında bende peynirli severim ama arada sırada değişiklik yapmak iyidir,ellerine sağlık canım...
sevgilerle..
www.denizesintisi.com

GANNE dedi ki...

Serin Mavi, ayrıntılı anlatımın ve yorumlaırn için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim klasik cheesecake tarifini. Bakalım ben becerebilecek miyim? Resmini çeker yorumlarını alırım. :)
Ebrucum,ben de peynirli severim ama eşim öyle seviyor. Annesinden böyle alışmış. :) Ben de onun için yapıyorum kıymalı tarifler.
Yorumun için teşkkurler, sevgilerle...

Minik Kus dedi ki...

Oleeey peynirli sevenler buraya... Saka bi yana, eminim kiymalisi da guzeldir. Insanlar eti sevdiklerine gore aslinda guzel bir sey olsa gerek, bir tek bana kotu geliyor diye dusunuyorum ama ben et kokusuna bile dayanamiyorum. Kurban etleri buzlukta oylece duruyor, guya Parem'e et yemegi yapacaktim. Ben de aslinda kiymanin tamamini kavurup saklasam diye dusunuyorum. Kavurduktan sonra buzlukta mi yoksa buzdolabinda mi bekletiyorsun? Canim 3 haftaligina Turkiye'de olabilicem. Bu durumda cok gorusemiycez ama sende toplanir birlikte yapariz bu guzel mamalari insallah. Beni dusundugun icin de cok tesekkur ederim. Yine email gibi oldu kusura bakma. Operim canim, AEO

GANNE dedi ki...

Minik Kuşum, et sevenler için güzel tabii kıymalı poğaça. Ben de sevdim ama senin için tabii en güzlei peynirli.
Kurban etlerinden yap Pare'ne biraz. Kıymayı kavurup da saklayabilirsin ama yine onu da kavurup soğuttuktan sonra da buzluğa koy. Alt tarafta olunca çabuk bozuluyor. Bak ne aklıma geldi, Pare'n belki kıymalı yumurta sever. Kavurunca kıymadan yaparsın, çok kolay. Hem onun da et isteğini halletmiş olursun. Abimin favorisidir kıymalı yumurta. :)
Ya evet annen göndermez seni bize çok uzun süre. Olsun 1-2 gün gorsek ona da şükür. Ona da hak vermek gerek. Biz anne değiliz ya anlamıyoruz henüz. Sen gel birlikte yaparız herkes işten gelesiye kadar pasta börekleri. :)
Operim ben de kuşumu...

Calimero Mutfakta dedi ki...

canim.. nar gibi kizarmislar.. cok guzel gorunuyor.. Annemin 2 gundur gunleri vardi.. Bizde de bol bol pogaca var dolayisiyla:)

GANNE dedi ki...

Calimerocum,
gerçekten nar gibi kızardılar. :)
size de afiyet olsun. Senin günün yakında mı?

Adsız dedi ki...

Ganne'cim poğaça olsunda neli olursa olsun,her türlüsünü çok severim, kıymalısıda nefis olmuştur hımmm. ellerine sağlık, olsada yesem şimdi çayımın yanında, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu resimdeki güzel kıymalı poğacalar benim bu hafta şirkette kahvaltım oldular :-) Çok lezzetli olmuşlardı, minikimin eline sağlık ...

GANNE dedi ki...

Ebrucum, kıymalı da nefis old gerçekten. :) Beklerim bir gün gel bana çaya, yeriz birlikte. Sevgiler...
Canım benim, afiyet bal şeker olsun. Bütün herşeyi zaten senin için yapıyorum. Senin hapır hupur yediğini görünce dünyalar benim oluyor. :)

Selen dedi ki...

Ganne,
Seni oyuna davet ettim. Ayrıntılar blogumda.
Sevgiler