29 Nisan 2007 Pazar

BU AY (MAYIS) HANGİ BALIKLAR LEZZETLE YENİR?

Balık delisi bir aile olarak buzdolabımızın kapağında asılı bir balık takvimimiz var. Oradan hangi ay hangi balık lezzetle yenir takip ederiz. Siz sevgili dostlarım için de o takvimi koymak istedim bloguma. Ama formatı uygun olmadığı (okunamayacak kadar küçük oluyor blogda) için şimdilik koyamıyorum. Düzenleme yapıp güzel bir formata dönüstürünceye kadar bu ayın balıkları diye bir yazı yazayım dedim.

Bu ayın lezzetle yenilebilecek tuzlu su balıkları: Gümüş, Mezgit, İzmarit, Mersin, Morina

Bu ayın lezzetle yenilebilecek tatlı su balıkları: Levrek, Kefal, Yılan

HAYIR: Palamut, Torik, Orkinos, Çinekop, Sarı Kanat, Hamsi, Sardalya ve Alabalık yenmemelidir.
Bunlar dışındaki balıklar da yenebilir ama lezzetli olduğu ay Mayıs değildir.


NOT: Balıkların resimlerini ve pişirme önerileri de en kısa zamanda ekleyeceğim.
Mavi Pire'nin dikkati sayesinde düzeltmeler yapılmıştır. Teşekkürler Sinemciğim. :)

7 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

:)canim benim..balik takvimi icin tesekkur ederim. .biz bu hafta pazardan 3 cesit balik aldik. kimileri zamni degilmis demekki.. :(

Sinem Keleş dedi ki...

Fadimeciğim şu balık takvimini verirsen gerçekten çok işe yarayacak, çoğu zaman ne alalım diye tezgahın önünde melun melun bakıyoruz:) Bir de "Bu ayın lezzetle yenilebilecek tuzlu su balıkları" adlı iki başlık var, bunlardan biri Nisan biri Mayıs ayı için mi?

GANNE dedi ki...

Calimerocum, bende senin hamsileri görünce koyayım balık takvimini diye düşündüm. Canımcım olsun, bundan sonra dikkat edersiniz. :)
Sinemciğim, en kısa zamanda vericem inşallah. Ben sana mail de atarım. Sizde asarsınız mutfagınıza. Bu arada ikincisi "tatlı su" olacaktı. Gözümden kaçmış. Özür dilerim. :)Bu yazdığım Mayıs ayı için. Nisan ayı bitti diye onu önemsemedim. Opuyorum...

serinmavi dedi ki...

En çok yediğimiz balık zamanında hamsi,çinekop ve diğer zamanlarda norveç somonu,levrek ve çipura,her mevsim bulmak mümkün artık,deniz çiftlikleri saolsun :)
Teşekkürler canım bilgiler için.

Minik Kus dedi ki...

Balikci seni, simdi bi de guzel tarifleirni yayinlarsin, super olur :) Kocacina kavustun bizleri unutursun dedim ama oyle olmadi ne guzel. Cok selamlar, opuyorum canim. AEO

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Ganne,
Ne guzel bilgiler bunlar, bende baligi cok seven biri olarak bayildim. Sagolasin. Iyi haftalar

GANNE dedi ki...

Serim Mavicim, barbunya veya tekir de denemenizi tavsiye ederim. Özellikle tekiri ben çok sevdim. Kızartıp yiyiyorsun. Süper oluyor. Yorumun için teşekkürler.
Minik Kuşum, bugun bir take home sınav alıyorum. Tariflerini veremeebilirim. Kendim pişirip bloga koymak istiyorum. İnsallah bu ay içinde yapabilirim. Kocama kavuşmadan yazdım bu yazıyı. :) Hiç sizi unuturmuyum şekerim. Gelir gelmez foto makinesini elime alıp börek, çorba ve köfteleri resimledim. Onları koyacağım en kısa zamanda. :)Opuyorum.
Aybikecim balığı sever biri daha bulmak güzel. :) Bilgilerimizi paylaşırız. Sana da iyi haftalar. Sevgiler...