20 Aralık 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR


Sarımsak ve kırmızı biberin bir kanabahar yemeğine inanın bu kadar lezzet katabileceğini tahmin bile edemezdim. Siz de benim gibi düşünüyorsunuz bu tarifi deneyin de niye daha önceden yememişim diye pişman olun. Ne kadar çok reklam yaptım di mi? :) Ama inanın çok lezzetli oluyor. Karnabaharı kıymasız yemeyen eşim bile bayıla bayıla yediyse gerisiniz siz düşünün. :)


Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı: Karnabaharları küçük olacak şekilde çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın. Üzerine kaynar su dökün (bu karnabaharın kokusunu alıyor). Soğanı, kırmızı biberi ve sarımsağı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup doğradıklarınızı 4-5 dakika kavurun. Salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Karnabaharları da ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Dilediğiniz miktarda tuzu ve kırmızı biberi ekleyip üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin (karnabaharların pişip pişmediğini kontrol edin, bazısı daha geç pişebilir). Afiyet olsun.

1 yorum:

mona lisa dedi ki...

ilk yorum bendeeeen,ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor burdan.size afiyet olsun.sevgiler