
1 ay kadar önce yemeğe davet ettiğimiz dostlarımız için yapmıştım bu hafif cheesecake'i. Yoğunluktan tarifi yazamaya fırsatım olmadı. Geçen karşılaşmamızda tadı damağımızda kaldı, tarifini hala koymadın bloga diye şikayet ettiler. Ben de fırsat bulmuşken hemen yayınlayayım dedim. :)
İlk cheesecake tarifimde peynir olarak beyaz krem peynir kullanmıştım. Eskisinden esinlenerek yaptığım bu tarifte labne ve beyaz peyniri bir arada kullandım. Bu cheesecake daha hafif oldu. Hem misafirler hem de biz çok beğendik. Bundan sonraki denemelerde labneli olanlar tercihim. :)
Malzemeler:
2 kutu labne peyniri
1 kutu beyaz peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kutu krema
1 paket vanilya
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
125 gram becel
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kutu labne peyniri
1 kutu beyaz peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kutu krema
1 paket vanilya
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
125 gram becel
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. İçine margarini ve tarçını ekleyin. Kelepçeli kalıbın (22 cm’lik) tabanına için yağlı kağıt kesin ve tabanına yerleştirin. Yan kenarlarını da fırça yardımı ile becelle yağlayın. Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba boşaltın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın.2 kutu labne peyniri, 1 kutu beyaz peyniri, toz şekeri ve mısır nişastasını bir kapta mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker bu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıptaki bisküvi tabanın üzerine bu peynirli karışımı dökün.
Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırına koyun. Isıya dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırına yerleştirmeyi unutmayın. Fırının kapağını hiç ama hiç (çok önemli!) aömadan yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatın. Cheesecake’i fırının içinde kapağını hiç açmadan oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Çatlamayan bir cheesecake için bu noktalara dikkat etmeniz önemli!
Oda ısısına gelmiş olan cheesecake'i buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Cheesecake buzdolabında en az bir gün beklesin. Gün geçtikçe lezzeti daha da bir artıyor. Yiyeceğiniz zaman üzerine çikolata sos ile (tercihinize göre diğer soslar da olabilir) süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırına koyun. Isıya dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırına yerleştirmeyi unutmayın. Fırının kapağını hiç ama hiç (çok önemli!) aömadan yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatın. Cheesecake’i fırının içinde kapağını hiç açmadan oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Çatlamayan bir cheesecake için bu noktalara dikkat etmeniz önemli!
Oda ısısına gelmiş olan cheesecake'i buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Cheesecake buzdolabında en az bir gün beklesin. Gün geçtikçe lezzeti daha da bir artıyor. Yiyeceğiniz zaman üzerine çikolata sos ile (tercihinize göre diğer soslar da olabilir) süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
19 yorum:
hem çizkek hem çikolata e insan başka ne ister ki:)
ellerine sağlık canım enfes görünüyor:)
bi de benim tarifimi dene:)
Cheesecake nefis görünüyor.. ellerinize sağlık..bir dilim alabilirmiyim..Sevgiler..
Nefis görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler...
merhabalar:) Ellerine gönlüne sağlık. Muhteşem görünüyor. Bu arada doğumgünün de kutlu olsun cici kız...
Bu güne kadar tam istedigim gibi bir cheesecake yapamadim:(( ama denemelerim sona ermis degil seninkinin görüntüsü ve kivami nefis görünüyor mutlaka birde bu tarifi denemeliyim,ellerine saglik sevgiler...
Seval
Labne peynirle cikolatanin yakisacagini düsenemiyordum dogrusu ama bambaska lezzet oluyor.Eline saglik Gannecigim,altta ki karnibaharin üzerine yerim benbu cheesecake:)
Selamlarimla,Serap.
Süper görünüyor canım. Geçen kahve içmeye çıktığımızda, kahvenin yanında bir dilim Limonlu cheeseake yedim. O gün bugündür aklımda benimde yapmak, ama henüz kısmet olmadı. Şimdi senin bu nefis resmini görünce canım çekti bak yine :)
Ellerine sağlık.
Sevgiler
nefis görünüyor ganneciğim,
ellerine sağlık
öpücükler
Ellerine saglik, yutkundum gidiyorum...
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum....
defalarca kez pişirmeme rağmen hiç ama hiiç çikolata sos denemedim ne hikmettense)manzara enfes.size de yiyen dostlarınıza da afiyetler şekerler ballar olsun)bi punduna getirip mutlaka çikolatalı yapmalıyım ben de)
Bu cheese cake'in tadına bakabilen şanslı kişilerden biriyim.
Canımın ellerine sağlık...
ellerınıze saglık cok guzel gorunuyor. ama fırına bı kabın ıcıne su koyun kısmını anlamadım.
nereye su koycaz? cheesecake hıc denemedım ama bunu denemeyı dusunuyorum:)
canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık cokta severım sevgıler..
Fadimecim süper olmuş! Bu tarifi de bir denemek lazım:) Gmrüntüsüne bayıldım:) Ellerine sağlık! Öptüm:)
ah ah sık dişini lulu elbet sende yiyceksin hihi:)
kolaylıklar diliyorum Gannemm:)
Çikolata ne kadar da güzel akmış onun üzerinden öyle =)))
Fadimeciğim, özledim ben seni, görüşelim artık.
Kocaman sevgiler
Yeni yilini kutluyor, daha nice saglikli, mutlu ve aydinlik yillar diliyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum.
cok hos bir bogunuz var size ve sevdiklerinize iyi yillar dilerm:)
Ellerinize sağlık bende mikrodalgada yaptım ve çok güzel oldu en yakın zamanda tarifi yayınlıycam :)bana da beklerim
Yorum Gönder