13 Şubat 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

Geçenlerde yemeğe bir arkaşlarımıza gittik. Menü oldukça zengin ve güzeldi. Menüdeki lezzetlerden biri de zeytinyağlı brüksel lahanasıydı. Uzun süredir yememiştim. Çok lezzetliydi. Tadına doyamadım. Hemen ben de yaptım zeytinyağlı brüksel lahanasını. Benim tarifim şöyle:
Malzemeler:
1 paket brüksel lahanası (benimkinde 35 adet çıktı)
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
Limon
Tuz, 1 adet küp şeker
Zeytinyağı
Yapılışı: Brüksel lahanalarının sararmış yaprakları ve saplarını kesip yıkayın. Arapcık soğanları soyup yıkayın. Havuçları ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir miktar zeytinyağında (isteğinize göre ayarlayın) soğanları kavurun. Sonra havuç ve brüksel lahanalarını ekleyip kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kavurun. Salçayı da ekledikten sonra 2 dakika daha kavurun. Tuz ve küp şekeri ekleyip üzerilerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin. Ocağı söndürdükten sonra biraz limon suyu ekleyin. Afiyet olsun.

6 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne guzel bir tarif oldu arsivimizde, ellerine saglik. Hele asagida ki hamsiye hic bakmiyorum canim istemesin diye, buralar da cok bulunmuyorda:(

Ellerine saglik, sevgiler.

Unknown dedi ki...

Gannecim ellerine sağlık bizim evdede zeytinyağlılar vazgeçilmez...Brüksel lahanasını hiç denememiştim senin tarifini not ettim deneyeceğim canım...


www.hayatintatlari.com/forum

Yaren dedi ki...

Sevgililer günün kutlu olsun:)

Adsız dedi ki...

ganne ellerine saglik

sevgililer gününü kutlamaya geldim,

eee sevgililer günün kutlu olsun hihi :))

Minik Kus dedi ki...

Ellerine saglik Gannem. Ben de cok severim bilirsin. Koc'ta denemistim ilk defa, ki eminim sen de hatirlarsin, iyi ki de denemisim :) Senin ki de cok guzel gorunuyor. TAbagin da pek sik masallah :) Optum seker.

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

gannecigim nefis bir yemek olmus ellerine saglik.Altta ki baliklarda konusuyorlar sanki gel beni ye diye:)

Ellrine saglik canim.sevgiler.