19 Şubat 2008 Salı

AŞIK EDEN TARİFLER: HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU KURABİYE


Sevgili Ayşe'nin başlatmış olduğu Yaman Etkinlikler tüm güzellikleri ile devam ediyor. Renkli ve ilgi çeken logoları ile blog dünyamıza renk katan etkinlikler serimizde bu ayın konusu Aşık Eden Tarifler. Ev sahibimiz benim can dostlarımdan Minik Kuş. Canım kuşum etkinlikde kolaylıklar diliyorum. Gelecek tarifleri heyecanla bekliyorum. Şimdiden emeğine sağlık. :)




Ben de etkinlik için hindistan cevizli kakaolu kurabiye yaptım. Tarif Sofra dergisinin Ocak 2008 sayısından. Tarifteki un miktarı çok azdı. Kalıpla şekil verebilmek için ben un miktarını arttırdım. Fırında pişerken etrafa yayılan hindistan cevizi kokusu süperdi. Hem kakaolu tariflere hem de hindistan cevizli tatlılara bayılan ben kurabiyeleri yerken mest oldum.


Malzemeler:
1,5 çay bardağı şeker
100 gram margarin
1,5 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 adet yumurta

Yapılışı: Yumurta hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru ister ceviz büyüklüğünde yuvarlayın isterseniz de kalıplarla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Servis edeceğiniz zaman Hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.

10 yorum:

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Gannecigim kalplerin cok nefis olmuslar,ellerine saglik.
esine afiyet olsun :))

selamlar.

ebruli pastalar dedi ki...

Ganne'cim,
Kurabiyelerin nefis görünüyor, ellerine sağlık canım.Kahve ve çayın yanında çok güzel giderdi eminim.
Sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Sevgiler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15 http://nasibim.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler..._______________________________________________________________________SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
17.02.2008 - 23.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://dogada.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''15" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...

Minik Kus dedi ki...

GAnnem benim, ne guzel kurabiyeler bunlar. Valla cok begendim. Cok sagol seker. Yakinda gorusmek uzere...

Calimero Mutfakta dedi ki...

sekercim,super olmus, cikolatalarla beraber bu sık kutuda nefis gorunuyorlar.. ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

etkinlikten geliyorum .resmini görür görmez tıkladım yanılmamışım harikaaa olmuş. ellerinize sağlık

karamelam dedi ki...

hindistan cevizine bayılırım öyleki şampuanını sabununu koklaya koklaya doyamam. bu tarifte denenecektir. ben böyle her bloğu gezip tarif alırsam yakında 1000 kilo olurum sanırım:))

Pastanı Seç dedi ki...

deneyeceğim çok güzel görünüyor.

ellerine sağlık

♥ İYİM BENİM ♥ dedi ki...

denemek istediğim bir tarif..hindstan cevizi olmadan nasıl olur acaba..
tesekurler..