Sevgili Esramızın kaybı ile yıkıldık...
Hepimiz bir türlü inanamadık. Nasıl olurdu böyle birşey?
Hemen tanıdıklarımızı arayıp yalan olduğunu söylesinler dedik. Ama yalan değildi. Hepimizin tekrar başı sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin...
Sevgili Selen ve Zerrin'in güzel fikri ile Kevgir Aralık sayısında Esra'nın o güzel tariflerini uygulayalım dedik. Hepimiz Esra'nın güzel tariflerinden uygulayarak Esra'yı mutlu edelim diye elimizden geleni yaptık. Sonuç mükemmel olmuş. Kevgir'in hazırlanmasında ve düzenlemesinde emeği geçen herkesin ellerine ve yüreğine sağlık. Siz de hem Esra'nın güzel tariflerini hem de Esra ile olan güzel anılarımızı merak ediyorsanız bu ayki sayıyı mutlaka inceleyin...
Ben Esra'nın kendi kendine keşfettiği Etli Börek tarifini uyguladım. Kevgir'deki yazımı merak ediyorsanız burayı tıklayın. Etli börek tarifin bence bu güzel tariflerinden en özeli. Kendim yaptım diye söylemiyorum. :) Esra'nın kendi kendine keşfettiğin bir tarif olması bakımından özel olduğunu düşünüyorum. Esra'ya has senin yaratıcılığınla ortaya çıkmış bir tarif. O nedenle tarifini adım adım uygularken tatlı bir telaş içindeydim. Acaba layıkıyla yapabilecek miyim, Esra’ya beğendirebilecek miyim diye heyecanlandım. Pişerken bile aman unutmayayım yanmasın diye fırının başında bekledim desem yeridir. Sonuç ise mükemmeldi. Eşim ile yemeye doyamadık. Esracım çok teşekkür ederim evimize bu tarif ile konuk olduğun ve bu özel lezzeti tatmamıza vesile olduğun için. Siz sevgili dostlarıma da şiddetle tavsiye ederim. Bu lezzetten mahrum kalmayın bence. Ben bundan sonra sık sık bu börekten yapacağım ve hep Esracım seni yâd edeceğim. Mekânın cennet olsun. Huzur içinde yat, biz Zerrin’e hep destek olup Kevgir’i senin için devam ettireceğiz. Dualarımız seninle…
MALZEMELER:
3 Yufka
400 gr Kuşbaşı Yağsız Et
2 Soğan
Yarım demek maydanoz
2 Adet Yeşil Biber
Tuz, Biber, Kekik
1 Kaşık Salça
1 Yumurta
4 Kaşık Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
YAPILIŞI:Eti düdüklüye koyarak kendi suyunu çekene kadar haşlayın (30 dk kadar). Yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ ve yoğurdu çırparak iç harcı hazırlayın. Pişen eti rondoda çok fazla ezmeden kıyın. Soğanı ve biberi kalan sıvı yağda küçük küçük doğrayarak pişirin Salçayı ve eti ekleyerek biraz kavurduktan sonra maydanozu ve baharatları da ekleyerek ocaktan alın. Yufkanın birini tezgaha serin önce yoğurtlu harçtan üstüne sürün. Sonra etli harçtan içine koyun. 2. ve 3. yufkayı da üstüste sererek aynı işlemlerii tekrarlayın. Yufkaları rulo haline getirip 2 şer cm kalınlığında keserek yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derecede 30 dk pişirin. AFİYET OLSUN.
7 yorum:
Ellerine saglik Ganne'cigim,
Harika olmus,Esra icin yaptigimizdan galiba herkesin ki ayri bir guzel oldu, guzel bir hafta diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.
canim ellerine saglik renk kattin kevgire esramiz ne mutlu olmstur
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.iyi haftalar dilerim
sevgiler
gannecim ellerine saglik! borekler harika! Esra'ya yeniden rahmet! kevgir cok guzel oldu bu ay! bu vefa ile devam etmesi dilegiyle!
Böreğin çok çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık!
Bir kez daha hepimizin başı sağolsun!
Öpüyorum!
Sevgili Ganne ellerine sağlık.Esra da nur içinde yatsın..sevgiler..
Fadime'cim ellerine sağlık. Esra'nın ruhu şadolsun. Sevgiler..
Yorum Gönder