26 Aralık 2007 Çarşamba

ETLİ BEZELYE

Uzun süredir bir yoğunluk aldı başını gidiyor. Bloğuma yeni tarif eklemeye bile vaktim olmadı. Neyseki bu yoğun dönemin bir anlamda sonuna geldim. Bugün itibari ile doktora tezinin her altı ayda bir yapılan ilerleme raporumu sundum. Rapor ve sunum heyecanına bir miktar ara. Biraz nefes alma ve tabii ki her fırsatta yeni lezzetler deneyerek sizlerle paylaşma vakti... :)))

Kurban Bayramı'nda dondurucuya depoladığımız etlerimizi değerlendirmek gerek diyerek etli bezelye tarifi ile sizlerleyim. Bilinen kırmızı sulu bezelye yemeklerinden farklı bir bezelye yemeği. Ama inanın çok lezzetli bir yemek, mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: 1 adet soğan, yarım kilo kuşbaşı et, 1 kilo bezelye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 su bardağı su, tuz

Yapılışı: Soğanı rendeleyin. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp soğanı biraz kavurun. Sonra eti ekleyip kavurmaya devam edin. Eti 10 dakika kadar kavurup 5 su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakın. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Ben eti çok pişmiş seviyorum. Lokum gibi yumuşacık olmalı. Siz süreyi istediğiniz gibi ayarlayın. Ayrıca ben düdüklü tencere kullanmadım. Siz düdüklü tencere kullanacaksanız eti pişirme sürenizi ona göre ayarlayın. Daha sonra ayıklanıp temizlenmiş bezelyeleri ve tuzu ilave edip bir 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Eğer konserve bezelye sürei kullanacaksanız süreyi daha kısa tutmalısınız. Yemeğimiz hazır. Tereyağın verdiği nefis koku eşiliğinde yemeğinizi afiyetle yiyin. :))))

8 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Canim benim, gecmis olsun. Kisa da olsa bir sureligine rahatlayabilirsin artik. Nasil gectigini anlat bana emailde tamam mi? Merak ediyorum. Sekercim iyi ki yollarimiz kesimis de dost olmusuz. Yeniden iyi ki dogmussun ve iyi ki dostum olmussun. Seni coook seviyorum ben ve coook opuyorum. AEO

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ayyy kendime gülüyorum burda beş dakikadır:)))
Sayfayı açtım,aa dedim bişi yapmamış koymuş oraya yeşil zeytinlerin resmini. Sonra bi baktım zeytinlerin içinde et. Alla alla noluyoz ya derken yazıyı bi okuyayım ki onlar bezelyeymiş:)))))))
Allahım ya bugünlerde iyi değilim tamam da bu kadar da olmaz yani:))

Neyse canım en sevdiklerimdendir bezelye,ellerine sağlık..
Sevgilerr

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ganne kuşum geç oldu ama nice nice hayırlı,huzurlu,sağlıklı yıllara sevdiklerinle beraber erişirsin inşallah canım.. Doğum günün kutlu olsun:))

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, tek kelime ile harika olmus, ne degisik bir tarif oldu benim icin.
Sevgilerimi gonderiyorum.

Calimero Mutfakta dedi ki...

ellerine saglik sekercim.ne zamandir yoktun buralarda.. umitsizce girmistim yeni birsey yoktur diye ama varmis... karnim da acikti yaw :)

NiNo dedi ki...

sagliklili mutlu huzurlu hayirli bir yeni yil dilerim
yeni yilda tum istekleriniz gercek olsun

sevgiler
nino

Damak Tadı dedi ki...

Her yeni yıl,yeni tazelenen umutların,çoğaln sevgilerin habercisidir.2008 Yılıda böyle hep güzel olsun.Sana,ailene ve tüm sevdiklerine MUTLU YILLAR diliyorum...Hep mutlu kalın..

Sevgilerimle

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerinize sağlık:)
mutlu seneler