11 Kasım 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI SARIMSAKLI FASÜLYE


Aaa sarımsaklı taze fasülye mi olur diyenleriniz olabilir. Olmaz mı hiç hem de nefis olur. :))) Küçük abimin eşi N. yengem usta bir ahçıdır. Onlar İzmir'de oturdukları için onun güzel ve lezzetli tariflerinden çok yararlanamıyorum. Ama bu leziz yemeğini geçen Ramazan Bayramında yeme imkanım oldu. İnanılmaz hafif bir yemek ve sarımsak da ayrı bir lezzet katıyor. Bu aralar diyette olan arkadaşlarıma özellikle Papatya Prensesim Lulu'ma denemesini tavsiye ediyorum. :)


Malzemeler:
1 kilo taze fasülye (benimkiler çalı fasülye)
1 büyük boy soğan
2 baş sarımsak
4 adet domates
Biraz tuz
1 adet küp şeker
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2.5-3 su bardağı su

Yapılışı: Taze fasülyeyi ayıklayıp yıkayın. Soğanı ve sarımsakların kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ya da rendeleyin. Benimkiler rendelenmiş haldeydi. Yengem doğranmış halde domates kullanmıştı. Tencerenizin en altına fasülyeleri yerleştirin. Üztüne yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ve diş diş sarımsakları ekleyin. Üstüne de domatesleri dökün. Arzu ettiğiniz miktardaki tuzu ve zeytinyağını ( ben 2 yemek kaşığı koydum) ve 1 adet küp şekeri ekleyin. 2.5-3 su bardağı suyu da ekleyip tencerenizin kapağını kapatın. Ben düdüklü tencerede pişirdim. Düdüklü tencerede buhar çıkmaya başladıktan sonra 30 dakika kadar pişirdim. Normal tencerede 80-90 dakika kadar (ara ara kontrol edin, fasülyenin cünsine göre daha erken pişebilir) pişirin. Afiyet olsun.

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ayyyy çok mutlu ettin beni canım:)
tam yazının ilk cümlesini okuyordum,sarımsaklı fasulye mi olur diye,hatta içimden "olur biliyorum ama ben yiyemem galba"diyordum ki gözüm aşağı kaydı yani ismime:))

ben de dün bitirdim zeytinyağlı fasulyemi:)) iki günlük yapmıştım yine:))
Yengeciğinin ellerine sağlık canım.
Haftaya bu şekilde deniycem inşallah..

Adsız dedi ki...

sarımsaksız yemek mi olur gannecim ??? helede zeytinyağlı her zaman kullanırım şiddetle tavsiye ederim :))

Betül dedi ki...

merhaba Fadime hoşgeldin ve ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

İşin içinde sarımsak varsa kesin güzeldir :)
Ellerine sağlık