16 Kasım 2008 Pazar

ÇİLEK REÇELLİ SANDVİÇ KURABİYE

Uzun zamandır yapmayı istediğim sandviç kurabiyeleri sonunda yaptım. :) Bunları ilk olarak Pastacı Kız Özlem'de görmüştüm. Dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabında da üzerini fıstıkla süsleme şeklini görünce ortaya bu süslü ve leziz kurabiyeler çıktı. Ben yarısınının üzerine pudra şekeri yarısını da fıstıklı yaptım. Ama fıstıklılar herkesin favorisi oldu. Kurabiye hamuru yaparken de blog dünyasındaki şeker hamurlu kurabiyelerin favori tarifi olan Burçin'in bu tarifinden yararlandım. Ben kakao kullanmadığım ve yumurtanın beyazından üzerilerine sürmek için bir miktar ayırdığım için un ölçüsü biraz daha az oldu. Bir de farklı olarak biraz tarçın ekledim. Bu ölçülerle benim yaklaşık 25 adet sandviç kurabiyelerim oldu. :)


Malzemeler:
250 gram margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı buğday nişastası
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2.5-3 su bardağı un


Arası için: Yarım çorba kasesi reçel (çilek reçeli kullandım)
Üzeri için: File Antep fıstığı veya pudra şekeri

Yapılışı: Yumurtanın beyazının yarısını bir kaseye ayırın. Yumurtanın kalan kısmı ile pudra şekeri ve margarini iyice karıştırın. Nişasta, un, karbonat, tarçın, tuzu da ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Ben 2.5 su bardağı kadar un kullandım. Yumurtanın büyüklüğüne ve ayrıdığınız beyaz kısıma göre bu miktar 3 su bardağına çıkabilir. Siz kendinize göre ayarlayın. Hamuru yoğurduktan sonra
15-20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Bu arada reçeliniz hazırlayın. İstediniz reçeli mikser yada çatalla ezerek marmelat haline dönüştürün. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra 5 mm kalınlığında merdane ile açıp istediğiniz kurabiye kalıplarınızla kesin. Eşit miktarda ortası delik ve delik olmayanlardan yapın. Ortasını delik kalıbınız yoksa krema sıkma için kullanılan krema torbası uçları ile minik yuvarlaklar elde edebilirsiniz. Ortası delik olmayanlar sandviç kurabiyelerimizin alt kısımlarını, ortası delik olanlar ise üst kısımlarını oluşturacak. Ortası delik olanların üzerine yumurta akı sürüp file fıstığa batırın (Pudra şekeri ile süsleme yapacaksanız bu işlemi yapmayın). Daha önceden 175 dereceye ısınmış fırında 20 dakika kadar (üzerleri hafif pembeleşecek) pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerinizden ortası delik olmayan alt kısımlarına hazırladığınız marmelattan sürün. Üzerine ortası delik kurabiyelerinizi koyun. İsterseniz delik kısımlarına üsten bir miktar daha marmelat ekleyin. Üzeri fıstıksız hazırladıklarınızın ise üzerine pudra şekeri serptikten sonra alt kurabiyelerin üstüne yerleştirin. Afiyet olsun.

8 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ay bunlar çek sevimli ve enfes görünüyorr:) benim yerime de yer misin:))

ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyeler çiçek bahçesi gibi olmuş canım. Enfes görünüyorlar.
Ellerine sağlık.

Tijen dedi ki...

Bakar mısınız şıklığa? Papatya tarlaları gibi olmuş...

Adsız dedi ki...

canım benım nefıs gorunuyor ellerıne saglık. sevgıler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mmmmmmmm
Çok lezzetli görünüyorlar !

Adsız dedi ki...

İçim çiçek açtı valla:).
Gannecim ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı

Adsız dedi ki...

selamlar arkadaşım kurabiyeler hariak ellerine sağlık..alttaki fasulyede pek güzel görünüyor, bol sarımsaklı..
sevgilerimle

sarımutfak-hande dedi ki...

kurabişler harika ellerine sağlık cnm