15 Nisan 2008 Salı

DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK!


Son zamanlarda bloglarda çok önemli bir konuda sosyal bir hareket başladı. Sağlıklı ve huzurlu bir toplum için önemli konulardan biri olan "Çocuk istismarı" konulu mime Mügecim beni de davet etti. Mim sayesinde hayat koşturmacasına bir ara vererek bu konu ile ilgili makaleler ve siteler buldum. Henüz anne değilim ama ileride inşallah anne olmayı isteyen biri olarak çocuk yetiştirmenin zorluklarını görüyorum. Bu konuda çok okuyup, çok bilinçlenmemiz lazım ...

Sizlere faydalı olacağını düşündüğüm iki linki vermek istiyorum. Müsait oldugunuz zamanlarda incelersiniz.


Birinci Çocuk Psikolojisi adlı bir web sayfası. Çocuk psikolojisi ve gelişimi ile ilgili aklınıza gelebilecek bir sürü soru ve cevabını bulabilirsiniz.


İkincisi ise Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği'nin web sayfası. Aileler için eğitim programları ve konu ile ilgli çeşitli sempozyum ve kongre bilgilerine derneğin syafasından ulaşabilirsinzi. Belki de bu derneğe üye olup çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz.


Bu mimin konusu çocukluğumuzdan hatırladığımız bir şarkı ve şu anda dinlediğinizde hissettirdiklerini anlatmak. Benin hatırladığım şarkı ise Sezen Aksu'nun "Ne kavgam bitti ne sevdam" adlı şarkısı.


Unutuldum unutuldum
Kurutulmuş güller gibi
Yosun tutmuş duvarlara
Yazılmış günler gibi

Gece bitmez gündüz bitmez
Bu yalnızlık hiç bitmez
Ne kavgam bitti ne sevdam
Ömür geçer gönül geçmez


Her ayrılık bir vurgun değmeyin yaşlarıma
Benden selam söyleyin bütün aşklarıma

Çiçeklerim dökülür her mevsim
Sonra yeniden açar
Ümidimin boynu bükülür
Sonra deniz bin defa taşar


Şarkıyı linki tıklayarak dinleyebilirsiniz. Çok eski bir Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konser görüntüleri var. Sezen Aksu, Levent Yüksel, Sertab Erener, Seden Gürel ... Hepsi ne kadar genç. Ne kadar çok zaman geçmiş üzerinden...


Şimdi bana şarkının hissettirdikleri zaman zaman sıkıntı dönemlerimin olabileceği, bazen kendimi çok yalnız hissedebileceğim ama herşeye rağmen yaşamanın ve sevmenin çok güzel olduğu...


Ben de eger kabul ederlerse yeni annelerimizden Lama'cımı, anne olduğunu bildiğim Ebru'yu ve Nihan'ı davet etmek istiyorum. Mimin devam etmesi için yukarıdaki resmi kullanmalısınız, çocukken dinlediğiniz bir şarkıyı ve size hissettirdiklerinden bahsetmelisiniz.


Dünyayı güzellik kurtaracak

Bir insanı sevmekle başlayacak herşey...

12 Nisan 2008 Cumartesi

ALFABE


Lulucum beni mimlemiş. :) Yoğunluktan ancak cevap verebiliyorum. Daha bekleyen bir mimim daha var. :) Hadi bakalım bununla başlayalım.

Bu mimin konusu alfabemizdeki 29 harfin bize anımsattıklarını ...
Ben bir yemek blogu sahibi olarak alfabedeki harflerimizin bana anımsatığı ve sevdiğim yiyecek ve içecekler ile katılmak istedim. :)
A: Ayva (özelliklede kendi ağacımızda yetişenlerinden)
B: Beğendi, Barbunya (Yazın soframızın favorisi zeytinyağlı barbunya)
C: Cheesecake (yeni favorimiz), Ceviz
Ç: Çilek, Çörek otu (blogumundaki her tuzlunun üstünde yer aladığından da belli olsa gerek.)
D: Dondurma (yaz kış dolabımızdan eksik olmaz!)
E: Elma, Erik, Ekmek (yeni ekmek makinası aldım da.:))
F: Fasulye, hem kuru hem taze
G: Ganne :)
Ğ: :)))
H: Hamsi, Hindistan cevizi (kokusu süper)
I: Isırganlı gözleme (Annemin ellerinden)
İ: İncir (tazesi ayrı kurusu ayrı bir güzel)
J: Jöle (meyve jölesi tabii ki)
K: Kısır, Karpuz, Kestane (kestane kebab, kışın favorisi)
L: Levrek, Limon (sataya, çorbaya, çaya, kısıra, ohhh ekşi ekşi)
M: Muşmula, Mozaik pasta
N: Nane, Nar ekişisi
O: Otlu çörek (Selen'ninkilerden), Omlet
Ö: Öhö öhö öhö bulamadım. :)
P: Peynir, Patlıcan (patlıcanlı her türlü yemek)
R: Ramazan pidesi
S: Semizotu, Sarımsak
Ş: Şeftali (ben biraz sert olanlarında severim)
T: Tahin, Tiramisu
U: Un çorbası (babamın elinden)
Ü: Üzüm (bağımızdaki üzümler)
V: Vişne reçeli ve vişne suyu
Y: Yoğurt, ayran, cacık
Z: Zeytin, Zeytinyağı (kahvaltıda ekmeği banıp yemelik)
Ben de Calimerom, Minik Kuşum ve Gülriz'ciğimi sobeliyorum. Bakalım sizin aklınıza neler gelecek...
Not: Yukarıdaki harfleri kendim hazırladım. "Ç" harfini unutmuşum sonradan fark ettim. :(

6 Nisan 2008 Pazar

TAHİNLİ KURABİYE

Bu aralar evimizdeki favori kurabiyelerimiz bunlar. Hem daha önce ofis arkadaşlarımı misafir ettiğimizde hem de Sencer Paşa Hoşgeldin Partimiz için yaptım. Her ikisinde de çok beğenildi. Bu güzel lezzetin tarifini paylaşmak istedim. Tahinli lezzetleri sevenlere şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
(Ben cevizleri elimle kırarak küçültüyorum.)
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Sıvı yağ, tahin ve pudra şekerini karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Son olarak cevizleri ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarladığınız kurabiyeleri dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Aman dikkat çok kızarmayacak, un kurabiyesi gibi hafif pembeleşecek. Fotoğraftan da rengini görebilirsiniz. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Sıcakken dokunursanız dağılıyorlar. Soğuduktan sonra servis edeceğiniz kaba yerleştirin. Bu ölçülerle yaklaşık 25-27 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.

2 Nisan 2008 Çarşamba

SENCER PAŞA HOŞGELDİ PARTİMİZ . . .

Geçen cumartesi Yasemin'in minik oğluşu Sencer'i sevmeye gittik. Sencer gerçekten tam bir paşa, akıllı uslu blog teyzelerini ağırladı. Anneciğine hiç eziyet etmedi. Çok dikkatimi çekti Sencer'in bu uysallığı. Allah nazardan korusun ne diyeyim. Hepimize böyle evlatlar nasip etsin. :)

Hünerli Müge'nin işleri organize etmesi ile tam 13 kişi evet evet 13 blog dostu bir araya geldik. Tabii hepsi birbirinden şeker 4 de bebişimiz vardı. :)

Geçen yaz yapılan blog dostları pikniğine katılmak kısmet olmamıştı. :((( O nedenle bu güzel insanlarla tanışmam biraz geç oldu. Selenciğim sayesinde ben de bu güzel gruba dahil oldum. Bazı arkadaşlarla daha önceki yuva aktivitemizde tanışmıştım. Geri kalanlarla da cumartesi tanışmış oldum. Ben sizleri çok sevdim. Umarım siz de beni sevmişsinizdir. :))))

Tabii giderken eli boş gitmedik. Yakışır mı canım bizim gibi yemek blogcularına? Efenim yukarıda gördüğünüz masadaki hepsi birbirinden güzel lezzetler soframızı süsledi. Her bir lokmada "hmmmm, çok güzel olmuş, ellerine sağlık" diye diye tadına baktık her bir lezzetin. :)

Gelelim bu güzel ikramların ayrıntılarına ...

Sencer'in bebek pastası Yemek bahane Müge'den. İnanılmaz lezzetli bir pastaydı. Sofradan kalkmadan son olarak bir çatal tadına baktım. Süperdi. Bundan sonra ilk yapacağım pastada bu tarif kullanılacak. Sadece keki ve kreması. Şeker hamur işine hiç bulaşmıyorum. Beni aşar. :)

Bu güzel pasta da Ayşem'in Gülriz'in doğum günü için yaptığı süpriz pasta. Gülrizciğime çok güzel bir süpriz yaptık. Şaşkınlıktan ne diyeceğini bilemediği anların fotoları için blogunu bir ziyaret edin derim. Canım doğum günün tekrar kutlu olsun. Herşey gönlünce olsun ve gözlerindeki ışıltı hiç eksilmesin. :)



Bebek temalı birbirinden güzel mini kekler Gülriz'den. Sencer'in pastası ile renkler ne kadar uyumlu. Üff ne beceriklisin ya kızlar. Bir gün bende böyle süslü ve güzel şeyler yapabilecek miyim acaba?



Neslihan'dan enfes bir cheesecake. Üstendeki süslemenin güzelliği yanında lezzeti ayrı bir güzeldi. Henüz cheesecake yapmayı denememiş biri olarak ilk denemeyi Neslihan'ın tarifi ile yapacağım. Hatta en kısa zamanda denemeliyim. :)


Münevver ablacağımın Pırasalı kişi. Yasemin'in özel isteği ile yapılmış. İyi ki de yapmışsın Minevver abla. Dün manavdan pırasa aldım. Bugün yapacağım senin tarifi. Sımsıcak sohbetin için çok teşekkür ederim. Sizi tanımak büyük bir mutluluk benim için.


İlk defa tattığım ve tadına hayran kaldığım buğday salatası. Blog dünyasına yeni adım atan Suzi'nin enfes lezzeti. Suzicim mutfağındaki bu değişik ve leziz tariflerden bizi mahrum etme. Bir an önce paylaş hepsini bizimle. :)
Selenciğim daha önce blogunda da tarifini verdiği otlu çörek ile renk kattı soframıza. Çok lezzetliydi. Pazar günü misafirim gelecek. Menüye dahil ettim bile hemen Selen'in bu enfes çöreğini. :) Bu buluşma benim için bayaa bir faydalı oldu. Ne çok tarif var deneyeceğim. Hadi gayret, başaracağım. :)

Hünerli Müge'nin buluşmalardaki vazgeçilmez lezzeti kısır. Herkes bir kaşık daha kısır isitiyorum dedi durdu. Siz anlayın tadının nasıl güzel olduğunu. :)


Mis kokulu simitlerde Çalışan Anne Esra'dan.


Eve sahibemiz ve yeni annemiz Yasemin de bu güzel papates salatasını yapmış. Bugüne kadar yediğim en lezzetli patates salatasıydı. Tarifini bekliyorum merakla.


Pınar'ın rulo poğaçalarının dilimlenmesini ben yaptım. Dilimlerken yadığı koku mest etti. Tadı da enfes tabii ki. Pratik bir sunum. Tek tek poğaça yuvarlamaya vaktiniz yoksa rulo şeklinde yapıp bu şekilde servis edebilirsiniz.

Bunlar da benim yaptığım tahinli kurabiyeler. Tarifi en kısa zamanda sizlerle. Son günlerde eşim ve benim favori kurabiyelerim bunlar. Masadaki arkadaşların da lezzetini beğenmesi beni mutlu etti. :)

Bir de taaa İngiltere'den bir konuğumuz vardı. Sevgili Berceste. Sizinle sohbet etme imkanım olmadı. Bir dahaki buluşma da kısmet. :)

Çok güzel bir günü anlatabilmek kolay değil. Emeği geçen herkese teşekkürler. Sizlerle olmak benim için büyük bir zevkti.
Daha nicelerini yapabilmek dileğiyle...