İçindekiler:
- 4 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- Karabiber, tuz, kekik, ve isteğe göre diğer baharatlar ...
- Sıvı yağ
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur ve ince şekilde uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletilir. Sonra kurulanıp, kızdırılmış yağda patlıcanlar kızartılır. Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan,tuz ve baharatlarla yoğurulur ve yuvarlanır. Kızarmış patlıcanlardan iki tane alınır ve artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına köfte konur ve bohçalanır. Üzerine ince dilim domates ve biber konur ve kürdanla sabitlenir. İşlemler tamamlandıktan sonra fırın tepsisine dizilir ve üstüne isteğe göre salçalı yada salçasız su eklenir. Ben salçasız su tercih ettim. ~180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Afiyetle yenir.